GRATIS VERZENDING BINNEN NEDERLAND EN BELGIË VOOR ORDERS VANAF €60
GRATIS VERZENDING BINNEN EUROPA VOOR ORDERS VANAF €150
RETOURNEREN MOGELIJK BINNEN 14 DAGEN
PAST IN DE BRIEVENBUS, DUS JE HOEFT NIET THUIS TE BLIJVEN
Previous slide
Next slide

Ear cuff: Alles over earcuffs 2020

Wat is een ear cuff

Een ear cuff is een sieraad welke je draagt om het oor. Het voornaamste voordeel van een ear cuff is dat het geen gaatje vereist. Zo kun je het nemen van een piercing uitstellen. De ear cuff klem je eenvoudig om het oor door de flexibiliteit van het sieraad. De earcuffs zijn verkrijgbaar in zilver, rosé goud en goud. 

Het dragen van een earcuff wordt steeds populairder. De earcuffs zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het sieraad is zowel stoer als elegant te dragen. 

De ear cuffs van Laura design zijn betaalbaar en kwalitatief hoogwaardig. Dat was wel anders honderden jaren geleden. Toen bestonden er ook al earcuffs, ze werden toen Kaffa genoemd. Het was een waar statussymbool. Weggelegd voor enkel de rijken in die tijd. Inmiddels is een earcuff voor iedereen betaalbaar. Zowel in het zilver en rosé goud als in het goud.

Hoe doe je een ear cuff in

Het in doen van een ear cuff is super eenvoudig. Door de flexibiliteit van het sieraard kun je deze een stuk oprekken waardoor je hem om het oor kunt plaatsen.
  1. Rek het sieraad uit door aan beide uiteinden te trekken. Op die wijze vergroot de maat.
  2. Plaats de earcuff vervoglens over het smalste stuk van je oorschelp. Bovenin.
  3. Schuif de earcuff vervolgens naar beneden en draai hem naar de binnenkant van je oor.
  4. Als de earcuff op de juiste plek zit moet je de uiteinden weer naar elkaar toe duwen. 

Voordelen van een ear cuff

De ear cuff kent vele voordelen. Zoals we net ook al hebben aangehaald. Zo hoef je voor een ear cuff geen piercing te laten zetten. Je kunt dus een mooie oorbel dragen zonder daarvoor gepiercet te hoeven worden.

Daarnaast kun je een ear cuff ook perfect combineren met allerlei andere oorbellen om jouw unieke look af te maken. 

Helix piercing

Als tegenhanger van de ear cuff heb je de helix piercing. Deze piercing, zoals de naam al doet vermoeden, wordt gezet in het bovenste deel van het oor. Helix betekent namelijk ‘opgekruld’ of ‘spiraalvormig’. 

Het grote nadeel van de helix piercing is de geneesperiode. Doordat kraakbeen langzaam geneest moet je rekening houden met een periode van zeker 6-9 maanden. In sommige gevallen zelfs nog langer.

Daarom is het ook dat de earcuff steeds meer populariteit wint.

Top 5 earcuffs

nl_NLNL
Jouw winkelwagen
0